Kuulumisia ja Pro-Am uusia tuulia

Moi,

Omiin kuvioihin liittyvät blogipäivitykset ovat olleet vähissä, joten ajattelin muutamalla virkkeellä palata mukaan kuvioihin muutaman vuoden tauon jälkeen. Siirtyminen päivätöistä kuntosaliyrittäjäksi Ouluun täytti päivärytmin. Salin pyörittäminen täyspäiväisesti sekä PT-asiakkaiden kanssa työskentely oli sellaista josta olin haaveillut pienestä asti. Kaikki meni kuin Strömsöössä. Treenit huilasi hyvin ja samalla toteutin unelmaani 🙂 Kesällä 2013 tapahtui sitten iso muutos, joka sysäsi hommat uusiin urille. Aarne Tenkasen laulun sanoilla tuli edestä ja takaa eli koin Gran Turismomaista tunnelmaa, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. ”Pikku kolhusta johtuen” jouduin leikkuupöydälle eli molempien olkapäiden supraspinatukset ankkuroitiin paikoilleen sekä oikean polven rustopinta putsattiin irtopaloista 😦

Jos jotain hyvää asiasta hakee, niin kuntoutuksen läpikäyminen opetti kokeilemaan jotain poikkeava treenien suhteen. Kuntouttavien ”apuliikeiden” siirtäminen ”massaliikeiden” tilalle loi uuden tyyppisen ärsykkeen lihakseen. Nyt ei ole kyseessä ns. Pre-exhaustion eli etukäteisväsytyksestä, vaan kuormituksen tasoa ja volyymiä muuttamalla painetaan lihakset sarja sarjalta kovempaan pumppiin. Tämä on helpommin sanottu kun tehty, mutta muutamalla perusasialla pääsee jo pitkälle. Valitaan liikkeet jotka antavat parhaiten vastineen kuormitettavaan lihakseen eli lihasta pystyy venyttämään hallitusti ja rutistamaan loppuasennossa. Tähän pääsee parhaiten käsiksi aloittamalla riittävän pienillä painoilla liikeradan hakeminen ja keskittymällä kohdelihakseen. Alussa on turha hätääntyä jos venyytys ja rutistus tuntuu vajaalta, sillä pitää muistaa odotella muutamia viikkoja ennenkuin hermotus pääsee mukaan kuvioihin ja saadaan lisätehoja lihasten toiminna tehostuessa.

Periaatteessa sanoisin että ensimmäiset neljä viikkoa menee lihasten aktivoimiseen ja liikeratojen hakemiseen. Kokeneemmat treenaajat pääsevät yleensä vähemmällä, mutta liikuttaessa mukavuusalueelta pois uudentyyppiseen kuormitukseen saattaa tulla hämmentäviä yllätyksiä 🙂

Se menneestä ja sitten vielä pikkasen previkkaa Pro-am:n uusista tuulista… Kuten osa ihmisistä on huomannut niin jotain kuhinaa on Oulun seudulla käynyt kuntosali Pro-Am osalta 😉 Muuttolinnut on lentäneet pesästä pois ja kuntosalitoiminta Oulussa on loppunut 27.8.2016. Paljon hyviä ja mahtavia  hetkiä treenille omistautuneiden ihmisten seurassa yli kolmen vuoden ajan hujahti vauhdilla silmissä eilen kun suoritin salin loppusiivouksen ja painoin valot sammuksiin viimeisen kerran Kaarnatiellä. Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja muistot jäävät elämään voimakkaasti vaikka aika muuttuisikin!

Paljon kiitoksia kaikille treenaajille Yhteisistä Vuosista ja mahtavasta tekemisen meiningistä! Ilman teitä ei Kuntosali Pro-Am olisi ollut toinen koti minulle! Hyvää jatkoa kaikille ja samalla pitäkää rauta kuumana 🙂

Mutta matka jatkuu ja eteenpäin mennään niin että kolina käy… Tulevaisuudessa aion keskittyä PT-rintamalle ja jatkaa postauksia kuinka hommat etenee.

Nyt kannattaa katselle mitä Facessa tapahtuu sillä jotain uutta on tulossa etelän päähän eli ei savua ilman tulta!

 

 

heina_2016_2_FB

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s