Tarjan kisareportaasi

SM-KISOIHIN VALMISTAUTUMINEN

Olen päivittänyt teille kuulumisiani treenatessani SM-kisoihin. Dieetti oli pitkä, kokonaisuudessaan 25 viikkoa. Kunto meni eteenpäin mallikkaasti ja suuria muutoksia ei tarvinnut tehdä toukokuun alun jälkeen. Treenit ja aerobiset vain tehostuivat kisojen lähetessä. Viimeistely toimi oppikirjan mukaisesti, kiitos siitä Matille. Tein paljon mielikuvaharjoittelua ja olin asennoitunut lunastamaan takaisin vuoden 2006 SM-kullan sekä overall-tittelin. Juuri tämä voitontahto kantoi läpi väsymyksen ja vaikeiden hetkien, joita dieetillä väistämättä tulee. Silloinkin kun kroppa huusi lepoa ja ravintoa, niin sen sijaan, että olisin levännyt ja syönyt, tein valtavan hyviä ja kovia treenejä sekä söin sen mitä kuului. Kisa-aamuna kaikki oli valmista. Olin voittaja ja pystyin vapautuneesti ja nauttien suhtautua kisatapahtumaan.

Viimeinen aamulenkki ennen kisaa. Hymy on herkässä vaikka klo on 04.30

SM-KISAT

Jännitys astuu aina mukaan viimeistään kisapaikalla. Minulla oli loistava ja iki-ihana huolta Katrin Kimber. Tiesin, että hän huolehtii siitä, että kaikki on tip top ennen lavalle nousua. Eliminaatiokierros oli hyvää lämmittelyä, ja sain tuntumaa kisatilanteeseen sekä yleisöön. Alkukilpailu sujui moitteettomasti. Olin mukana kärkivertailuissa. Sain valtavasti hyvää palautetta. Väriä lisättiin vuokramökillä toinen kerros, jolloin tummuus oli riittävä finaalia varten. Finaalikierros alkoi T-kävelyllä. Kilpailijakokouksessa saimme tietää, että kesto saa olla 30 sekuntia. Harjoittelimme Katrinin kanssa sen sopivan pituiseksi. T-kävely on kilpailijan tähtihetki. Silloin kaikki katseet kohdistuvat sinuun ja voit näyttää työsi tulokset. Olin harjoitellut kävelyä paljon ja onneksi se näytti paremmalta miltä se tuntui. Vertailut menivät nopeasti ja hyvillä mielin jäin odottamaan palkintojenjakoa. Palkintojenjaossa 3. sija tuntui valtavalta pettymykseltä. Olinhan tullut voittamaan kisan ja olin tietenkin omasta mielestäni paras 🙂

Katrinin kanssa backstagella ennen finaalia

KISOJEN JÄLKEEN

Mielestäni kisa onnistui osaltani loistavasti kunnon, esiintymisen ja lookini puolesta. Puutteeni oli hieman pehmeä alakerta. Sen tiesin kyllä, mutta en antanut sen häiritä kisasuoritustani. Arvostelulajeissa tuomareille ja kilpailijoille annetaan kriteerit, joiden mukaan kilpailijoita arvioidaan. Kilpailija voi omalla harjoittelullaan vaikuttaa siihen, että on parhaassa mahdollisessa kunnossa lavalla ja tuo itsensä esille parhaalla mahdollisella tavalla. Sijoitukset ovat tuomareiden käsissä ja he peilaavat kilpailijoita annettuihin kriteereihin, omiin mieltymyksiinsä sekä toisiin kilpailijoihin. Näiden asioiden perusteella sijoitukseni oli 3.

UUSI MAHDOLLISUUS JA MATKA KOHTI MM-KISOJA

Suuri pettymys vaihtui mitä suurimmaksi iloksi ja riemuksi, kun sain tiedon, että minut on valittu MM-joukkueeseen edustamaan Suomea. Kuluneen viikon aikana olen analysoinut omaa kisasuoritustani ja ottanut vastaan saamani palautteen SM-kisoista. Minulla on vielä mahdollisuus parantaa suoritustani kunnon puolesta. Asennoissa ja T-kävelyssäkin jäi vielä petraamisen varaa. Aion jatkaa seuraavat viikot samalla hyvällä urheiluhengellä ja positiivisten ajatusten kannattelemana ihan vastaavasti kuin kuluneen puolen vuoden ajan. SM-kisat on käsitelty omalta osaltani, eikä siihen tarvitse enää palata. Ovet ovat auki maailmalle ja mikään ei voi sitä riemua lannistaa. Haluan kiittää kaikkia kannustuksesta!

KIITOKSET

Body fitness, kuten muutkin kehon fysiikan arviointiin painottuvat lajit, ovat yksilölajeja MUTTA ilman toimivaa ja luottamukseen perustuvaa verkostoa ei yksilö pitkälle pötki. Tämän vuoksi haluankin esittää ”välikiitokset” seuraaville yhteistyötä kanssani tehneille henkilöille:

Maailman paras valmentaja Matti ”Guru” Halonen

Puolisoni ja suurin tukeni maailman paras Ylli ❤

Asento- ja esiintymisvalmentajani ystäväni ja huoltajani Katrin Kimber

Hiukset, kynnet ja ripset kampaamo Alias Mari

Finaalikierroksen loisteliaat kisabikinit bikinimestari Anni Niemi

Kehonhuolto Marko Panu ja Wellu Niskanen

Rakkaimpani (sukulaiset ja ystävät) kiitokset ymmärryksestä ja kannustuksesta

Kuntosalit (omistajat ja henkilökunta) WFC, Pro Am ja Herwood Gym

Hip Hop House ja ihana Lippe + henkilökunta

Ilman tätä porukkaa ette olisi nähneet Vähäkuopusta säteilevänä lavalla!

Seuraavaksi katse kohti Puolaa ja uusia haasteita!

Taas mennään! 🙂

P.S. Sain kisareissua varten selviytymispaketin Heinäsen perheeltä Oulusta, menestyminen on taas askeleen lähempänä 😉 – Kiitos Mia ja Markus!

Terveisin Tarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s