KISAREPORTAASI vol1

2012 IFBB NAISTEN MAAILMAN MESTARUUSKISAT BIALYSTOK PUOLA

Tänä vuonna kisat järjestettiin Puolan kauniissa ja vanhassa yliopistokaupungissa Bialystokissa. Kuultuani pääsystä kisajoukkueeseen otin yhteyttä valmentajaani ja suunnittelimme tulevat kuviot. Periaatteessa matka jatkui siitä minne SM:eissä jäätiin. Googletin kisapaikan ja selvitin matkan vaiheet. Minulle on tärkeää selvittää minne olen menossa, jotta suuremmilta ongelmilta vältyttäisiin. Lisäksi näiden tietojen perusteella valmentajani Matti tietää rakentaa kisareissun ruokailut matkustusaikataulun mukaisesti. Loistopalvelua kisaajalle! 🙂

Sairastin syysflunssan SM-kisojen aikaan ja se äityi todella pahaksi kahden kovan treenipäivän jälkeen. Minun oli levättävä pari päivää ja sitten pääsinkin taas valmistautumiseen hyvin kiinni. MM-kisoihin valmistautuminen poikkesi aiemmasta siten, että tein treenit yhdessä Yllin kanssa. Hän opasti treeniliikkeet ja korjasi tarvittaessa tekniikan. Elämässämme tapahtui myös suuri muutos, sillä muutimme takaisi Ouluun 8 vuoden Tampereella olon jälkeen. Ylli osti Ilkka Mursun vetämän Pro-Am kuntosalin ja aloitti uuden uran yrittäjänä. Pakkaillessa MM-kisoja ei ehtinyt juurikaan jännittää.

Kisaviikolla muuttohässäkän keskellä pakkasin laukut matkaa varten ja lensimme yhdessä Päkkilän Marin kanssa Oulusta Helsinkiin. Lentokentällä kohtasimme muun kisajoukkueen, johon kuuluivat Anna Virmajoki, huolto- ja edustustiimimme Minna Pajulahti ja Kimmo Rautio sekä Lahdesta KP ja Yasemin Ourama sekä hänen ystävä ja huoltaja Eve. Joukkueena jatkoimme matkaa suorilla lennoilla Varsovaan ja siitä edelleen IFBB:n järjestämällä bussikuljetuksella n.180 kilometriä Bialystokiin. Perjantainruuhkassa matka kesti yllättävän kauan (melkein 4h) ja hurjat tarinat Puolan liikennekulttuurista osoittautuivat todeksi. Onneksi bussissa oli turvavyöt!  🙂

Ehdimme kreivin aikaan tuomari- ja kilpailijakokouksiin. Hotellilla vaihdoimme nopeasti kisa-asut päälle ja suuntasimme samassa hotellissa sijaitsevaan kilpailijakokoukseen. Jaoin Even kanssa huoneen ja hän osoittautui oikein mukavaksi huonetoveriksi. Kiitos Eve  mukavasta seurasta! Kilpailijoita oli ennätysmäärä ja omassa sarjassani taisi olla 23 kovakuntoista tyttöä. Punnitus- ja pituusmittauspaikalla asia konkretisoitui – olen oikeasti MM-kisoissa maailman kovimpien BF-naisten joukossa! Unelmani oli käynyt toteen.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Puitteet kilpailijoille ja delegaateille olivat todella hyvät. Hotelli oli hieno ja ruokailut kerrassaan loistavat. Suolattomia vaihtoehtoja oli proteiinien ja hiilihydraattien lähteiksi vähintään kolmea lajia. Itse kuljetin ruuat mukanani. Matti laatii kisareissujen eväät siten, että kaikissa olosuhteissa ruokailut ovat todella helppo toteuttaa, joten viimeistely ei jää ainakaan niistä kiinni. Kisat olivat kaksipäiväiset ja ensimmäisen päivän jälkeen valtaosa kilpailijoista putoaisi leikistä pois. Joukkueessamme Annan kisat olivat aamupäivällä ja meidän muiden iltapäivällä.

ELIMINAATIOKIERROS JA SEMIFINAALI

Kisapaikkana toimi kaupungin oopperatalo, jonne suuntasimme BF-tyttöjen ja huoltajamme Minnan kanssa. Minnalla piti kiirettä, kun hänen täytyi viimeistellä kolmen tytön värit. Mehän kaikki kisasimme yhdessä rykelmässä. Kisasuoritus meni mielestäni hyvin. Eliminaatiokierroksen jälkeen oli helpompi nousta semifinaaliin lavalle. Jännitystä lisäsi se, että en ollut heti viiden parhaan joukossa. Ensin kutsutuista ohjattiin yksi sivuun ja minä pääsin mukaan kärkivertailuun.

Päätuomari oli kiinnittänyt minuun huomiota ja sain kisan jälkeen positiivista palautetta häneltä Kimmon välityksellä. Olin hänen mielestä sitä mitä lajissa haetaan rakenteen ja lihaksiston puolesta. Ette usko, kuinka otettu olin palautteesta! Uutena kilpailijana tuomarit eivät olleet nähneet minua aiemmin. Minulta toivottiin enemmän läsnäoloa ja kontaktia tuomareihin. Se oli asia, mihin finaalissa piti panostaa. Tähän sainkin joukkueeltamme hienosti kannustusta ja ohjeistusta. Lisäksi tuki Suomesta valmentajaltani Matilta oli korvaamaton.

Ihana yllätys illassa oli se, että Yasemin antoi omat korunsa minulle lainaan. Omat koruni nimittäin olivat aika vaatimattomat näihin kisoihin. Swarovskin kimmellyksessä oli helppoa tuntea olonsa kuningattareksi! Korujen lainaus oli hieno ele hyvän yhteishengen puolesta. Kiitos Yasemin!

FINAALIPÄIVÄ

Päivä alkoi loistavasti, kun Anna toi MM-kultaa sarjassaan! Sitten olikin Marin ja Minun aika astua lauteille. Minna joutui tekemään kovan työn, että sai värini riittävän tummaksi. Lavalle astuessani kaikki oli paremmin kuin hyvin! Hiukset, meikki, värit, korut ja kisa-asu olivat kaikki niin kuin pitikin! Olin niin onnellinen! Aikataulut olivat hieman venyneet, joten meidän sarjassamme T-kävelyt lyhennettiin ja sain tehdä vain puolet siitä mitä olin suunnitellut. Ei se menoa haitannut. Muutama nopea vertailu, jonka jälkeen siirryimme odottamaan palkintojen jakoa.

Mari sijoittui sarjassaan 3. toista kertaa peräkkäin. Hänessä on niin paljon potentiaalia ja figuuri, jollaisesta toiset voivat vain haaveilla! Todellinen luonnonlahjakkuus! Osalleni toivoin myös mitalia, mutta 5. sija kyseisessä seurassa oli loistosuoritus. Pronssi jäi kuitenkin harmittavan likelle, sillä ero 3. sijaan oli 4 pistettä.

Tie menestykseen on aina remontissa. Näin sanoo magneettitaulu jääkaappimme ovessa. Minun kilpailijaurallani tämä lause on käynyt toteen jo moneen kertaan. Minut valittiin edustamaan Suomea Arnold Classic Europeen MM-kisasuoritukseni perusteella! Kisa järjestettiin Madridissa seuraavana viikonloppuna. Uutisen kuultuani olin erittäin kiitollinen ja onnellinen! Kaikki lähellä olijat joutuivat halailun kohteeksi ja riemun huudahdukselta (WUHUU!!!) eivät kauempana olevatkaan voineet välttyä… 🙂

Seuraavaksi kerron teille kisakokemuksia Arnold Classic Europesta.

Terkuin Tarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s