KISAREPORTAASI vol2

ARNOLD CLASSIC EUROPE 2012 BODY FITNESS AMATEUR-KISA

Arki alkoi heti maanantaina aamutuimaan, kun kävin tekemässä aamuaerobisen intervallina Bialystokin torilla. Maanantai matkustettiin kotiin ja puoli kahdeksan aikaan olin Oulussa kotisalilla Pro Amilla aloittamassa valmistavat treenit kohti Arnoldia.  Puolen viikon aikana ehdin tehdä aerobiset ja kuntosalitreenit sekä pestä pyykit ja varata lennot seuraavaa kisamatkaa varten. Matti ruuvasi minulle viikon ruokavalion ja Ylli valvoi ja ohjeisti treenejä. Kaikki meni suunnitelmien mukaan – kunto kuivui ja näytti paremmalta kuin koskaan aiemmin. Ystäväni Mia Heinänen antoi palautetta ja korjausehdotuksia kisalookiini ja kävin hänen kanssaan asennot läpi ennen lähtöä – Kiitos Mia jälleen kerran rakentavasta palautteesta ja neuvoista!

Torstaina aamuna veljeni Tuomas heitti minut toistamiseen kentälle, josta lensin Helsinkiin ja siitä edelleen välilaskun kautta Madridiin. Matkaseurueeseen tänä viikonloppuna kuiluivat Yasemin, KP, Mari ja Anna. Uutena jäsenenä oli Tiina-siskoni. Suomen muut kilpailijat olivat lentäneet jo aiemmin kyseisenä päivänä. Siskoni mukana olo teki kisakokemuksesta täydellisen! ❤ Olimme illalla kahdeksan aikaan Madridissa ja ehdimme ilmoittautumaan kisoihin.

Hki-Vantaan lentokentällä valmiina kisamatkalle

Hotelli sijaitsi muutaman kilometrin päässä kisapaikasta. Meillä oli loisteliaat puitteet kisoihin valmistautumiselle, sillä siellä oli hyvä sali ja sijainti hienon ulkoilureitin varrella. Hotellilla näki tuttuja kasvoja Puolasta ja ammattilaisympyröistä. Perjantaina tankkailin ja kävimme Tiinan kanssa pariin otteeseen kisapaikalla. Näimme Sallan lavalla. Suomen kovin amatöörinaiskehonrakentaja sijoittui kisassa kolmanneksi. Bongasin myös suurimman idolini ammattilaispiireistä! 🙂

Kuka fanittaa ja ketä? Kai Green ehdoton suosikkini ammattilaispiireissä!

Kisapaikka oli hassusti keskellä messuja ja meteli oli kova useasta suunnasta. Kilpailut ja kilpailijat olivat osa messutapahtumaa ja ohjelmanumero muiden joukossa toisin kuin esim. Fitness Expossa, jossa kilpailijat ovat tapahtuman keskiössä. Päätin ottaa Jan Tanan väripalvelun, joka vei paljon huolta pois kisoihin valmistautumisessa. Perjantaina väriä levitettiin pohjalle ja lauantaina toinen kerros ennen kisan alkua. Väri saatiin ensimmäistä kertaa helposti tummaksi.

ELIMINAATIOKIERROS JA SEMIFINAALI

Lauantai meni vastaavasti kuin aiempana viikonloppuna. Aamupäivän ohjelmaan kuului meikkaamista ja hiusten laittoa sekä henkistä valmistautumista kisatapahtumaan. Kiirehdimme sovittuun aikaan kisapaikalle. Sain viimeisen värikerroksen päälle ja hain kilpailijanumeroni. Numero oli sama kuin MM:ssä eli 141.  Aika pitkään saimme odottaa kisani alkua, mutta vihdoin koitti aika nousta lavalle. Vasta silloin minulle selvisi osanottajien määrä. Mahtava rivi kovakuntoisia naisia ja edessäni seisoi MM voittaja ja kolmonen. 🙂

Eliminaatiokierroksella oli todellinen taisto käynnissä, koska jokainen halusi erottua edukseen tuomaristolle. Yleisöstä sain KP:lta ja Yaseminilta ohjeita, jotta tulisin esille parhaalla mahdollisella tavalla. Pääsin jatkoon ja semifinaali oli heti eliminaation jälkeen. Vertailuja tehtiin paljon ja olin aivan hiestä märkä, kun alkukilpailut olivat ohitse. Olin alkukilpailussa viiden parhaan joukossa, mikä tiesi hyvää finaaliin pääsyä ajatellen. Takahuoneessa Jan Tan väripalvelusta korjattiin värit. Löysin numeroni finalistien joukosta ja aloin valmistautumaan viimeiselle kierrokselle. Tuolloin siskoni pääsi auttamaan minua ja yhdessä korjasimme hiukset ja meikin. Muiden kilpailijoiden kanssa autoimme toisiamme. Yasemin yllätti jälleen minut iloisesti tuomalla korunsa minulle lainaksi, joten säihkeessä en ainakaan hävinnyt muille! 😉

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

FINAALI

Ilta oli jo pitkällä kun finaalit alkoivat. Kisa kesti kaikkiaan kolme tuntia.  T-kävelyssä meitä ohjeistettiin ennen lavalle menoa kävelyreittien ja asentojen määrän suhteen. Osaltani se meni ihan OK. En tehnyt kaikkea mitä olin harjoitellut, mutta pyrin reippaaseen, naiselliseen ja urheilulliseen suoritukseen. Vertailut tehtiin nopeasti ja pääsimme odottamaan palkintojen jakoa. Hassuttelimme ja kulutimme aikaa siskoni kanssa. Työ oli tehty ja elämäni rankin mutta samalla hienoin kisa oli takanapäin. Illalla yhdeksän jälkeen oli meidän aikamme saada palkinnot. Kolmituntisen kisan aikana valtaosa yleisöstä ja kuvaajista oli lähtenyt katsomaan samanaikaisesti toisella areenalla järjestettyä pro kisaa. Siellä Suomen Kati Alander teki taas kerran selvää jälkeä. Toinen sija valtavan nimekkäässä kisassa – onnittelut Katille! Minun sijoitukseni kisassa oli 4. Kaikkiaan lavalla oli 27 kilpailijaa, joten sijoitukseni ei ollut ollenkaan huono päätös kisakaudelle! 🙂

Kisan jälkeen suuntasimme siskoni kanssa pesun ja vaatteiden vaihdon jälkeen paikalliseen pieneen ravintolaan. Siskoni on ollut Madridissa vaihdossa 10 vuotta aiemmin ja pystyi edelleen hyvin kommunikoimaan paikallisten kanssa. Saimme apua ruokalajien tilauksessa ja nautimme herkullisen kolmen lajin illallisen. Illan kruunasi kohtaaminen seuraavan herrasmiehen kanssa. 🙂

Sattuma johdatti samaan ravintolaan

Kotimatkalle lähdettiin aamuhämärissä. Minulle kotimatkan mukavimpia hetkiä oli kun sain nauttia aamupalan lentokoneessa. Münichin kentällä nautimme Tiinan kanssa merellisen lounaan ja minä maistelin seuraavalta tiskiltä useita sortteja jäätelöä – nam! Helsinki-Vantaan kentällä tiemme erosivat kisajoukkueemme kanssa ja jatkoin matkaa kohti Oulua.

Huippua – lentokone ateria! 🙂

KIITOKSET

Kiitos, että pääsin edustamaan Suomea maailmalle! Haluaisin kiittää seuraavia:

Suomen joukkue ja tukijoukot MM-kisoissa ja Arnold Classicissa – Kiitos hyvästä tunnelmasta kisareissun aikana!

Todistettavasti maailman paras valmentaja Matti ”Guru” Halonen – Kunto kehittyi kisa kisalta ja on kunnia kuulua valmennustiimiisi!

Puolisoni ja suurin tukeni maailman paras Ylli – Kiitos, että jaksoit kannustaa ja auttaa minua kisasta toiseen! Tukesi treeneissä on korvaamaton ❤

Asento- ja esiintymisvalmentajani ystäväni Katrin Kimber – Sinun avullasi penkkipunnertajasta on kuoriutunut body fitness-kilpailija!

Hiukset, kynnet ja ripset kampaamo Alias Mari – Kisapäivä helpottuu huomattavasti, kun on perusasiat kunnossa!

Finaalikierroksen loisteliaat kisabikinit bikinimestari Anni Niemi – Bikinit saivat ihailua ja kehuja kanssakilpailijoilta molemmissa kisoissa! http://www.deadbirdslionheart.fi/

Rakkaimpani (sukulaiset ja ystävät) kiitokset ymmärryksestä ja kannustuksesta!

Kuntosalit (omistajat ja henkilökunta) Pro Am, WFC ja Herwood Gym

Mia Heinänen kiitos vuosien hyvistä neuvoista, ystävyydestä ja myötäelämisestä!

Siskoni Tiina Määttä – Olen ikuisesti kiitollinen, että sain jakaa kokemuksen kanssasi!

Lihashuolto Marko Panu ja Wellu Niskanen

Ohessa linkki Body-lehden kuviin alkukilpailuista:

http://body.pictures.fi/kuvat/2012+Arnold+Classic+Europe/Body+Fitness+-+163+cm/

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää vuosi 2012. Uusia suunnitelmia on jo laadittu ja niistä kerron lisää seuraavaksi.

Hyvää Joulun odotusta!
Toivoo Tarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s